In-een-vingerknip-leven-op-zijn-kop.jouwweb.nl

Berichten van gesloten groep op fb

Ik, de mama van Kevin, besloot 2 dagen na zijn ongeluk een gesloten groep op te richten op fb. Zoveel telefoontjes, zoveel berichten via sms, mail, fb kon ik niet allemaal blijven persoonlijk beantwoorden. Via deze groep konden familie, vrienden, kennissen alles volgen. Ik probeerde er iedere dag iets op te zetten. Kevin en ik hebben besloten deze berichten  nu openbaar te zetten door ze hier te delen. Dit kan een kleine bron van informatie zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten.

 FB : 16 juli 2016

Omdat ik zoveel berichten ontvang, via sms, mail, en telefoontjes krijg, heb ik besloten deze groep aan te maken. Zal proberen hier iedere dag iets over de toestand van Kevin te schrijven. Alle bezoekuren ben ik steeds bij hem. Waardoor ik steeds vroeg van huis ben en laat terug thuis. Maar zal mijn best doen.
De nacht van Zaterdag op zondag had Kevin een zwaar auto ongeluk. Hij heeft een hersenschudding, een ontplofte elleboog ( daarmee bedoelde de chirurg, dat zijn elleboog in honderden stukjes was ) en zijn onderarm helemaal afgescheurd. Zijn onderarm zat nog net vast met een zenuw. Door deze ene intacte zenuw opteerde de chirurgen om zijn arm er weer aan te naaien. Ook omdat Kevin nog zo jong is en in hele goeie algemene conditie verkeerde. De operatie duurde die nacht 9 u. Er bestaat nog geen zekerheid dat de arm geneest, blijft. Maandag had hij een tweede zware operatie van 6u30 en gisteren nog een van 4u
Hij heeft heel veel pijn ondanks de zware medicatie en pijnstillers. Is daarbij ook altijd heel misselijk door de medicatie. Het ongeval zorgde ook voor een gaatje in zijn long ( dat ze niet gezien hadden, waardoor hij maandagnamiddag een klaplong kreeg. Hij heeft het dus heel moeilijk met ademen De nacht van maandag op dinsdag was de zwaarste en pijnlijkste nacht voor hem, dinsdag was de zwaarste en pijnlijkste dag voor hem. Sinds die nacht ziet hij het helemaal niet meer zitten. Hij heeft de dokters gesmeekt om alle medicatie; zuurstof etc te stoppen en hem gewoon te laten inslapen. Ook mij heeft hij gisteren de hele avond gesmeekt ' mama laat mij aub zo niet langer afzien, denk niet aan u maar aan mij, die pijn is ondragelijk, ik kan en wil niet meer.... verschrikkelijk u kind zoiets te horen zeggen, vragen. Heb met hem een deal moeten sluiten, door te zeggen dat hij nog minstens 2 dagen op zijn tanden moet bijten en dat we dan wel weer zien. Hij zei toen, mama echt waar als het over 2 dagen niet beter gaat dan moet je me laten gaan, laten inslapen... ik weet niet meer wat ik voelde, of toch een verschrikkelijk, verscheurde pijn in de borst, in m'n hart. Echt waar dan breekt je hart neen verscheurt je hart. Dan moet je echt heel hard zijn om het zelf niet uit te schreeuwen van de pijn...dan kan je je tranen echt niet bedwingen. Dit was echt het pijnlijkste moment dat ik ooit meemaakte in m'n hele leven tot nog toe. Ik wist even niet meer waar ik het had.
Hopelijk gaat het vandaag wat beter met die klaplong, kan hij al wat beter ademen. Gelukkig vandaag geen operatie. Donderdag en zaterdag gaan ze hem onder narcose brengen om de gewonde arm te spoelen, hij heeft nu een vacuüm, voor infecties te voorkomen en genezing te bevorderen. Volgende week moet hij de hele week aansterken want dan krijgt hij terug een hele zware operatie. Dan halen ze huid weg van zijn rug om op zijn arm aan te brengen. Volgens de arts is het een hele zware operatie en moet hij even aansterken, momenteel is hij daar te zwak voor....ik vertrek nu naar Kevin. Blijf  hele dag in Brugge zo kan ik om, 10u, 15u en 19u30 bij hem zijn. Jullie zullen dus moeten wachten tot vanavond op meer nieuws.

16 juli 2014

Tessa: Vanavond weer minder. Kevin had zoveel pijn. De verpleger kwam onmiddellijk naar me toe toen ik binnen kwam om me te zeggen dat hij zo afziet en ze geen pijnstillers meer konden/mochten bij geven...hij zat aan z'n limiet.....' is echt niet leuk zoveel pijn dag en nacht mama' ik haat het als ik bij hem weg moet gaan als hij niet goed is pffff snel morgen

17 juli 2014

Tessa : Net ziekenhuis gebeld. Kevin zijn nachtje was zo en zo verlopen, ze maken hem nu klaar voor de OK. Zijn arm spoelen en dode weefsels weg snijden en evolutie bekijken. Nog iedere dag krijgt hij bloedzakjes, door veel bloedverlies van de ader, hoop straks op wat beter nieuws

 

Kev is net terug van OK Operatie goed verlopen. Hij heeft wel ondraagelijke pijn, gaan hem dus wat morfine bijgeven. Ze mogen niet veel meer geven, anders kan zijn ademhaling stoppen en zullen ze hem weer kunstmatig moeten beademen, dat willen ze vermijden. Daar hij in Brugge ligt, ben ik meestal alleen bij hem. Ik zit van 10u te Brugge tot 20u In al die tijd zie ik hem maar 3 keer half uurtje. Meestal heeft hij heel veel pijn. De enige woorden die hij constant zegt zijn 'pijn,moe' en ik, ik kan niets doen, alleen maar toekijken hoe hij afziet, hoe zwaar hij het heeft. Ben ook altijd bang slecht nieuws te krijgen. Pfff...Zwaar, heel zwaar. Ik weet voor hem het zwaarst, maar ik heb het vandaag heel moeilijk. Vertrek sebiet met klein hartje terug naar daar. Bang omdat ik niet weet hoe ik hem daar weer ga aantreffen, wat ze me gaan vertellen...vanavond weer wat nieuws

18 juli 2014

Tessa : Goede morgen iedereen
Gisteren had Kevin een zware voormiddag met veel pijn na de operatie. Hij krijgt nu morfine. Gisterennamiddag heeft hij wat kunnen slapen. ( zalig hem daar even zien liggen, heel rustig en zonder pijn ) maar het gaat met ups en downs. Gisterenavond weer veel last van zijn ademhaling door zijn klaplong. Net gebeld naar ziekenhuis, hij heeft een moeilijke avond gehad en stukje van de nacht. Heeft nadien paar uur kunnen slapen. Vanochtend vroeg hebben ze foto gemaakt van zijn long, de dokter moet nog beslissen of de drain weg mag ( ik hoop het, dan kan hij weer normaal ademen ) dat zou de max zijn dus iedereen vingers kruisen.
Gisteren wou hij heel even op pc maar na het lezen van een berichtje, laptop weer weg. Was veel te moe en zwak dus geef ik hem een beetje jullie berichten door, snel 15u dat ik weer bij hem ben.

 

19 juli 2014

Tessa : Goede morgen allemaal .Daarnet naar ziekenhuis gebeld. Kevin was vanochtend maar half uurtje in de O.K volgens mij heel goed teken.Hij heeft momenteel veel pijn, maar dat is normaal. Hoop hem straks weer aan te treffen zoals gisterenavond. Ik neem zijn  iphone mee dan kan hij vanaf vanavond mss af en toe het roer hier over nemen.

 

Tessa : Het is al laat maar toch even iets neerzetten op hier.
Mijne kevin heeft vanavond 2 boterhammetjes gegeten. Drinken kan hij niet goed, dan verslikt hij zich telkens.. Praten kan hij ook niet goed, wss door vermoeidheid of door die die vele verdovingen. Hij kan wel weer wat beter ademen, dat is echt super, hopelijk blijft dit zo. Doet deugd hem zo eens even gezien te hebben. Morgenmiddag weer operatietafel op voor een uurtje of vier. Dat is nadien weer afzien. Zondag een pauze en maandag terug naar O.K. Daarna weten we het nog niet. Ik heb in ieder geval een klein beetje genoten van hem zo te zien vanavond. Morgen weer wat zwaarder. Maar momenteel bezien we het dag per dag.

 

Tessa : Dan toch geen operatie voor kevin vandaag. Wel ontsmetting wonde, veel pijn gehad. Ook voorbije nacht veel pijn gehad, nog drie uurtjes en ben weer bij hem. O.K is voor morgen dus.

 

Tessa : Goeie avond allemaal, en ja hoor hij is echt goed heel goed voor mij. 
kevin wauw heel goed vandaag. Ademhaling bijna perfect, goed wakker, veel gepraat, boterhammetjes en pudding gegeten.
Vraag me niet hoe of waarom, maar gisteren en vandaag, dag en nacht verschil. Zelf de verplegers waren heel aangenaam verrast. Hij ziet het weer helemaal zitten. Wat ben ik blij, voel me goed.
Ik weet het en ook Kevin weet het, er is nog een lange weg te gaan, met goede en minder goede dagen. Er komen nog paar kleine operaties aan en dan een hele zware. Maar als deze er komt, is de kans groot dat zijn arm gered is. Blijven hopen dus en genieten van de goede dagen, de andere dagen nemen we erbij, toch geen andere keus. 
vanavond ben ik even een gelukkig mens. Morgenvroeg naar de O.K. Maar morgen is een andere dag.
Ben daarnet ook nog even naar de plek van ongeval geweest. Pfff man man man, dat was even slikken. Ik kan alleen maar denken en zeggen, Kevin en Julien, jullie hebben een engelbewaarder.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb